maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Regeringen kan komma att agera för sänkt dieselpris

Under dagen har finansminister Mikael Damberg och finansmarknadsminister Max Elger hållit en presskonferens där man gjort klart att det inte är uteslutet att regeringen agerar inom kort för att det höga dieselpriset inte ska skada företag och konsumenter.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Finansminister Mikael Damberg som bjöds in av ME för att diskutera dieselpriset säger nu att det kan bli aktuellt för regerigen att agera. Analyser pågår just nu. Foto: Kristian Pohl/Regeringskansliet

Regeringen kan idag inte lova att man kommer att agera, men berättar att arbete med att analysera läget och samla in information, bland annat från EU, pågår just nu. Finansminister Mikael Damberg konstaterar också att det är dramatiska höjningar som vi ser när det gäller bränsle i Sverige, och att situationen är exceptionell.

Regeringen arbetar med flera scenarier, som det heter, och utesluter inte någon åtgärd, inklusive sänkt skatt. Men inget klart besked kom under dagen. Åtgärderna ska säkras så att de inte driver på inflationen och harmoniseras med EU:s energipolitik och statsstödsregler.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer