maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Rekordorder på ovanjordsriggar

Sandvik har fått sin största order någonsin på ovanjordsriggar - hela 34 maskiner till ett värde av närmare en kvarts miljard.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Sandvik har sålt 34 ovanjordsriggar på ett bräde - den enskilt största ordern på ovanjordsriggar i Sandviks historia. Ordervärdet är närmare en kvarts miljard. Foto: Sandvik

Ordern kommer från Country Boy Supply, LLC i USA. De 34 ovanjordsriggarna är avsedda att ersätta nuvarande entreprenörsflotta i Georgia och Tennessee. Maskinerna är också automationsförberedda och kommer användas för produktionsborrning i olika stora stenbrott eller dagbrott, såväl som vid bygg- och anläggningsprojekt.

— Vi är mycket nöjda över att kunna fördjupa vårt partnerskap med Country Boy Supply och leverera de mest kraftfulla och produktiva ovanjordsborriggarna som finns att tillgå för att uppgradera deras flotta. Det här partnerskapet kommer att ytterligare stärka vår marknadsposition inom lösningar för ovanjordsborrning, säger Mats Eriksson, affärsområdeschef för Sandvik Mining and Rock Solutions.

Leveranser inleds under första kvartalet i år, ordervärdet är 248 miljoner kronor.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer