maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Rekordstart på året för Svevia

Svevia har inlett 2022 starkt. Orderingången i det första kvartalet uppgick till 5,3 miljarder kronor (3,9) och är faktiskt den högsta i bolagets historia. Orderstocken är också bra. Rörelseresultatet förbättrades också och uppgick till 5 miljoner kronor.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article – Vi har inlett 2022 mycket starkt. Vår orderingång och orderstock nådde rekordnivåer, rörelseresultatet och kassaflödet förbättrades kraftigt. Det är tydligt att vår strategi är framgångsrik även i dessa turbulenta tider, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia. Foto: Sveiva

– Vi har inlett 2022 mycket starkt. Vår orderingång och orderstock nådde rekordnivåer, rörelseresultatet och kassaflödet förbättrades kraftigt. Det är tydligt att vår strategi är framgångsrik även i dessa turbulenta tider, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

Det pågående kriget i Ukraina med påföljande sanktioner mot Ryssland skapar dels brist på flera insatsvaror, dels ökade priser på drivmedel.

– Genom långsiktiga samarbeten med starka leverantörer har vi med strategiska inköp kostnadseffektivt försörjt verksamheten. Ett exempel är att vi genom en internationell samarbetspartner gjort oss oberoende av bitumen från Ryssland. Våra marknadsförutsättningar är fortsatt gynnsamma trots att läget i omvärlden har försämrats. Svevias starka finansiella ställning, tillsammans med vår specialiserade organisation med spetskompetens inom våra kärnverksamheter, ger oss en stabil grund till fortsatt lönsam tillväxt, avslutar Anders Gustafsson.

Text:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer