maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Rekordstort gruvavtal för BDX

BDX tar hem ett rekordstort avtal, som är företagets största inom gruvindustrin någonsin. Avtalet gäller driften av LKAB:s dagbrott i Leveäniemi och omfattar 140 arbetstillfällen.

Ann-Louise Larsson
Foto: Manuel Astorga/LKAB

Lästid

0 min
BDX har tecknat ett rekordstort avtal med LKAB om driften av dagbrottet i Leveäniemi.
BDX har tecknat ett rekordstort avtal med LKAB om driften av dagbrottet i Leveäniemi.
Dela

– Vi är glada och stolta över att LKAB väljer BDX som leverantör av de här tjänsterna. BDX har mångårig erfarenhet av uppdrag både i dagbrott samt i underjordsgruvorna i Kiruna och Gällivare sedan tidigare. Vi har andra omfattande uppdrag åt LKAB och att vi nu kan teckna det här avtalet på upp till sju år visar att vi har kundens förtroende, säger Catrin Ingvarsson, vd BDX Företagen AB.

Uppdraget i Leveäniemi innebär många delar, bland annat lastning och transport av malm och gråberg i dagbrottet och kommer att utföras tillsammans med tre av BDX Företagens medleverantörer. Avtalet löper under sex år och omfattar 140 arbetstillfällen.

– BDX har 275 medleverantörer, med många olika specialområden, och dessa är ryggraden i BDX verksamhet där vi tillsammans skräddarsyr en organisation för varje uppdrag. LKAB har bland annat höga krav på kvalitets-, miljö- och arbetsmiljöfrågor (KMA) vilket gör att vi kommer att ha en KMA-resurs på heltid i uppdraget. Sedan kommer vi även att ha ett team som tittar på nya tekniska lösningar med hybridmaskiner och elektrifierade delar i verksamheten, något som LKAB och svensk gruvnäring kommer att vara i framkant på, säger Stefan Sundqvist, divisionschef BDX Nord.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer