maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Rental Group växer med kursade Agder

Rental Group har förvärvat 100 procent av aktierna i de två svenska verksamheterna Agder Gruppen AB och Steens T&E Verkstad AB. Bolagen ägdes av Agder Gruppens konkursbo i Norge.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Erik Sollerud, VD för Rental Group Foto: Rental Group

– Vi har förhandlat med Agder Gruppens konkursbo sedan den 8 maj och vi såg tidigt de svenska bolagen som intressanta. Agder Gruppen AB och Steens T&E Verkstad AB kommer att förse oss med kapacitet och viktig kompetens för att kunna växa ytterligare på den svenska marknaden. Detta kommer självklart att stärka vår redan etablerade verksamhet i Sverige då vi nu kommer att ha en stor grupp kompetenta medarbetare som känner marknaden väl. Dessutom kommer det att ge oss en högre tillväxttakt, stärka våra tjänster – och inte minst kommer vi att bli en ännu starkare lösningsleverantör i Sverige, säger Erik Sollerud, vd Rental Group.

Rental Group som har etablerat sig på den svenska marknaden med fokus bland annat på att hyra ut elektriska maskiner - kommer därmed också att få in en kompletterande uthyrningskapacitet, samt starkare serviceorganisation i Sverige via förvärvet att Agder. Även en agentur för kinesiska anläggningsmaskiner XCMG fanns i Agder vid konkursen.

Text: Micael Appelgren

Rental Group

Koncernen Rental Group driver uthyrning av entreprenadmaskiner och utrustning i Sverige och Norge genom bolagen Rental Group Sweden och Rental Group Norway. Dessutom består koncernen av specialistbolagen Rental Group Mobility, Rental Group Crane och Rental Group Trading.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer