maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Ringvägen i Trelleborg stoppas av domstolen

Trelleborgs kommun har fått besked om att Mark- och miljödomstolen upphäver kommunfullmäktiges beslut från våren 2021, om antagande av detaljplan för Östra ringvägen.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Trelleborgs kommun har fått besked om att Mark- och miljödomstolen upphäver kommunfullmäktiges beslut från våren 2021, om antagande av detaljplan för Östra ringvägen. Foto: Trelleborgs kommun

- Vi analyserar domen, och det kommunen nu tar ställning till är om vi ska göra om processen kring detaljplanen eller överklaga mark- och miljödomstolens beslut, säger Charlotte Lindström, processledare för Kuststad 2025.

Den 26 april 2021 fattade kommunfullmäktige beslut gällande detaljplanen för östra ringvägen. Detaljplanen överklagades och har sedan dess hanterats av mark- och miljödomstolen. Kommunen har under överklagandeprocessen fått ett par förelägganden, där man förtydligat och svarat på Mark-och miljödomstolens frågor.

- Vi fortsätter arbetet med att förverkliga kommunfullmäktiges beslut om kuststad 2025. Vi har fortsatt ambitionen att bygga ringväg, säger Charlotte Lindström.

Arbetet med Västra Ringvägen fortsätter enligt uppdrag, liksom Sjöstaden, Business Center Trelleborg etc.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer