maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Risk för brist på AdBlue

Det flaggas för en eventuell brist på AdBlue från flera europeiska länder. Än så länge finns det tillräckligt i Sverige för att möta efterfrågan men den som vill vara på den säkra sidan framöver gör klokt i att köpa hem några dunkar extra.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Det kan bli brist på AdBlue så den som vill vara på den säkra sidan gör klokt i att köpa på sig lite extra just nu. Foto: Pixabay

– Det är i dag ingen brist på AdBlue i Sverige, men hade jag varit bilverkstad skulle jag köpa hem en pall med tioliters för att inte riskera att stå utan, säger Mikael Edsäter, Business Manager på Yara, världens största producent av AdBlue till tidningen Fordonsproffs, Sveriges verkstäders förening.

Flera tillverkare av AdBlue i Italien, Tyskland och Belgien har tillfälligt stoppat sina produktioner och det rapporteras om kraftigt höjda priser på AdBlue, bland annat i Italien,

Den stora orsaken till detta är kraftigt höjda energipriset, enligt Mikael Edsäter.

– Det här är en följdverkan av vad som händer med energipriserna. Det är korrekt att gaspriserna har gått ”sky high” och det drabbar produktionen av AdBlue. Det finns ingen anledning till hamstring med det är tydligt att priserna går upp. Om man ska vara ekonomisk bör man köpa hem AdBlue för den närmaste tiden, säger Mikaeel Edsäter, till tidningen.

Yara har en mindre produktionsstörning, vilket delvis beror på ett årligt underhållsstopp och ännu märks inte så mycket av detta på tillgången i Sverige. Största bekymret just nu är enligt Mikael Edsäter att priset gått upp så pass mycket.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer