maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Riv och byggjobb till Peab

Peab har fått uppdraget att bygga 165 hyreslägenheter i centrala Halmstad. Beställare är Willhem AB och kontraktssumman uppgår till 146 miljoner svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Peab ska bygga 165 hyreslägenheter i centrala Halmstad - kontraktssumman uppgår till 146 miljoner svenska kronor.

Projektet omfattar rivning av två huskroppar där befintlig källare bevaras och anpassas för återbyggnad av husen i fyra våningar. Husen innehåller tillsammans 165 lägenheter med balkong och uteplats samt gemensam källare för förråd och cykelförvaring. Projektet ska miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Silver.

– Det är glädjande att vi fått förtroendet att bygga det här projektet tillsammans med Willhem. De senaste åren har vi byggt flera stora bostadsprojekt i Halmstad och vår organisation har stor erfarenhet inom bostadsproduktion. Vi ser fram emot att få bidra med vår kompetens och möjliggöra nya hyresrätter i Halmstads innerstad, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

– Utöver miljöcertifieringen kommer vi att installera solceller på de båda husen och återbruka tegel i husens entréer, gångytor och uteplatser, säger Barbora Danese Pohorela, projektchef på Willhem.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart i mars 2023 och färdigställande är beräknat till februari 2025.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer