maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Rivstart för Svevia 2023

Svevia inledde det första kvartalet starkt. Orderingången uppgick till 5,5 miljarder kronor (5,3) och var den högsta i bolagets historia. Orderstocken var också på rekordnivå och uppgick till 13,5 miljarder kronor (11,9).

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia. Foto: Svevia/Pressbild

– Vi har inlett 2023 mycket starkt med en toppnotering vad gäller både orderingång och orderstock. Trots en turbulent omvärld fortsätter Svevia att växa lönsamt. Det är tydligt att vår specialistinriktning inom vägar och annan infrastruktur ger resultat även i osäkra tider, säger Anders Gustafsson, vd och koncernchef i Svevia.

Den starka orderingången kan framför allt hänföras till division Drift som hade en framgångsrik anbudssäsong inom vägdrift och underhåll. Även divisionerna Anläggning och Industri hade en stark orderingång. Orderstocken var rekordstor och uppgick till 13,5 miljarder kronor (11,9) vid första kvartalets utgång.

– Det finns fortfarande ett stort behov av infrastruktursatsningar där Svevias erfarenhet och kompetens bidrar. En robust infrastruktur är grunden för ett hållbart samhälle och en förutsättning för att stå emot såväl följderna av klimatförändringarna som de utmaningar en osäker omvärld innebär. Här står Svevia redo att bidra, avslutar Anders Gustafsson, vd och koncernchef.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer