maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Rototilt satsar stort på robotsvetsning

Rototilt satsar 35 miljoner på att bygga ut fabriken i Vindeln. I projektet ingår en hypermodern robotsvetsanläggning.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Rototilt bygger ut fabriken i Vindeln och satsar stort på en modern robotsvetsanläggning. Foto: Rototilt

– Även om konjunkturläget just nu är utmanande så tror vi på fortsatt tillväxt och behöver ökad flexibilitet och kapacitet för att uppfylla våra kunders höga krav. Den här satsningen är ett steg i att förbättra vår position för att leverera med snabbhet och precision, vilket är avgörande inom vårt marknadssegment, säger Anders Jonsson, vd på Rototilt.

Den nya svetsrobotanläggningen skapar kundnytta genom att den ger möjligheter till bättre leveranstider och kvalitet. I anläggningen kopplas hanteringsrobotar och svetsrobotar ihop.

– Omvärldsläget ställer nya krav och vi hanterar det samtidigt som vi vill utveckla vår verksamhet. Nu skapar vi förutsättningar för att förbättra vår leveransprecision, det är något som vi hela tiden har fokus på eftersom vi vet hur viktigt det är för våra kunder, säger Anders Jonsson.

Den nya svetsdelen kommer att vara redo för slutbesiktning i maj i år. Utbyggnaden av fabriken har pågått sedan i höstas och omfattar en utbyggnad av fabriken på totalt 1080 kvm fördelat på två plan.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer