maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Tillverkare slår alla rekord

Rototilt visar upp starka siffror – försäljningen går bättre än någonsin och ytterligare rekryteringar planeras nu för att möta det höga ordertrycket. Trots pandemin blev 2021 det bästa året i företagets historia. Både gällande lönsamhet och omsättning

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Under 2021 har Rototilt rekryterat omkring 20 nya medarbetare och koncernen uppgår i dagsläget till 290 medarbetare. Nu planerar Rototilt ytterligare nyanställningar under 2022, både inom produktion och tjänstemannasektorn. Foto: Rototilt

– Vi ser en mycket stark tillväxtperiod framöver också och det känns såklart väldigt roligt. Det är hårt jobb från många händer som ligger bakom detta, säger Per Väppling, försäljnings- och marknadschef.

Rototilts investering i en helt ny fabrik i Vindeln, till en kostnad av 160 miljoner kronor, grundades på den kraftiga efterfrågan på maskiner med smarta funktioner. Och Rototilt fortsätter att se positivt på framtiden – faktum är att man bedömer en fortsatt stark tillväxtperiod framöver med ytterligare investeringsprojekt som kommer att öka kapaciteten.

Orderingången ser så pass ljus ut att man redan nu behöver planera för ytterligare kapacitet för att möta kundernas behov.

– 2021 var ett år präglat av mycket hög aktivitet och det bäddar för framtida investeringar. Det är glädjande att vi fortsätter att kraftigt öka omsättningen och vi har under året utvecklat vårt erbjudande genom att etablera varumärket på nya exportmarknader. Att fler väljer Rototilts lösningar är ett resultat av att vi kontinuerligt utvecklar vårt erbjudande av tiltrotatorsystem, säger Per Väppling.

Under 2021 har Rototilt rekryterat omkring 20 nya medarbetare och koncernen uppgår i dagsläget till 290 medarbetare. Nu planerar Rototilt ytterligare nyanställningar under 2022, både inom produktion och tjänstemannasektorn.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer