maskinentreprenoren logo

Ledare

Läge att göra ett snedsprång i år

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Jag hör att maskinentreprenörer som fokuserar på anläggning har fått nya ”kompisar”. Gänget från husbyggnadssidan har börjat dyka upp med sina maskiner. Helt rätt. Det är så entreprenörer ska agera. Och det finns flera fördelar med att ta ett snedsprång i en annan del av branschen.

Den mest uppenbara fördelen med att flytta maskinerna från en bransch utan jobb till en med jobb, behöver vi inte fördjupa oss i. Det går helt enkelt inte att tjäna pengar annars. Den verkliga fördelen är att snedsprång ger erfarenhet, mer kompetens och ibland till och med gör att vi hittar en bättre partner att jobba för. Snacka gärna med de äldre entreprenörerna i branschen. Det är inte sällan en lågkonjunktur var det som gjorde att företaget identifierade en ny marknad som sedan fick företaget att växa till oväntade höjder. 

Månadens tidning speglar i hög grad vad som får branschen att röra sig. Det är envishet, uppfinningsrikedom och insikten att det inte är en maskin du behöver för att lyckas branschen – det är rätt maskin på rätt plats som är nyckeln. Och kanske lite hjälp av en lågkonjunktur, som faktiskt förr eller senare igen blir en högkonjunktur.

Text: Micael Appelgren

Plus & Minus

Inflationen ser ut att plana ut.

Otydlig politik runt klimatmålet stoppar investeringar.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer