maskinentreprenoren logo

Krönika

Vad vore världen utan maskinentreprenörer?

Lästid:  0 min

article

Den började bra i år, sommaren – åtminstone för oss semesterfirare som älskar sol och värme. Mindre bra för alla lantbrukare och andra väderkänsliga verksamheter. Sedan kom regn, regn och ännu mera regn. Den ena nyheten efter den andra rullade ut, översvämmade källare, förstörda vägar, ödelagd jordbruksmark. Uppmaningar om att inte ge sig ut på vägarna – åtminstone i Örebro län där jag bor. Lyckligtvis klarade jag mig bokstavligen torrskodd genom hela katastrofen, men många lever fortfarande med konsekvenserna från sommarens oväder och jag har pratat med många som fått allt från skördar till källare förstörda. Det är när man ser en sådan förödelse som man blir påmind om hur viktiga alla ni maskinentreprenörer är. Ni är många som har hjälpt till att hindra vattenmassor från att förstöra ytterligare, ni har lagat vägar och hjälpt till att rädda vår infrastruktur och våra hus. Tack för att ni finns! Vad vore världen utan maskin-entreprenörer? 

Tyvärr är det alldeles för få utanför vår bransch som reflekterar över vilka som ser till att vår infrastruktur fungerar i vått och torrt, dag som natt, och som alltid ställer upp när nöden kräver det om det så är vid översvämningar, bränder eller räddningsarbete. 

Jag har haft förmånen att få lära känna några av er och få en inblick i allt det otroliga arbete som pågår i det fördolda. Jag är nog en av få som uppskattar att i sakta mak rulla förbi ett vägarbete längs någon av landets vägar och fascinerat få uppleva en pytteliten stund av det som händer därute i verkligheten. Inte särskilt märkvärdigt tycker säkert ni som lever i det varje dag, men fortfarande fascinerande för mig efter snart 15 år i den här branschen. Jag vet att ni som jobbar längs vägarna sällan får den uppskattning ni förtjänar. Därför vill jag tillägna den här krönikan till er. Sträck på er, fortsätt göra det ni gör varje dag, känn er stolta över att vi alla andra behöver er för att vår värld ska funka. Ni är grymma allihop, kom ihåg det! 

Text: Ann-Louise Larsson

Plus & Minus

Maskinentreprenörer som håller samhället igång och räddar det när det behövs.

Fortsatt ovissa och tuffa ekonomiska tider som påverkar både företagande och privat.

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer