maskinentreprenoren logo

Ledare

Allt vi lärde oss i år har vi nytta av

placeholder
Micael Appelgren, Chefredaktör

Lästid:  0 min

article

Så var det dags att packa ihop 2021. Det är inte bara det att vi inte rent faktiskt kommer att få uppleva 2021 en gång till. Jag gissar att vi inte kommer att få uppleva ett år som liknar 2021 – någonsin igen.

För 2021 var året då maskinentreprenörer runt om i landet stod upp och jobbade på, trots pandemin. Sedan kom en flodvåg – ja, nästan en tsunami av efterfrågan – bakifrån och det blev helt enkelt för hårt tryck i röret. Priser på det mesta sköt i höjden, material, maskiner och tillbehör trängdes för att komma igenom, men infrastrukturen pallade inte för trycket. Här skulle en lågkonjunktur kunnat gro, men global finanspolitik fungerade som raketbränsle – tycket fortsatte.

Tidningen Maskinentreprenören surfade också på vågen, kämpade med att hålla rodret. Upplagan ökade med över 30 procent och våra annonsörer ville synas mer och oftare. Det blev flera rekord att räkna in 2021. Pust.

Nu får vi se hur 2022 blir. Det blir inte som i år. Men lärdomarna från 2021 tar vi med oss. I år väntar cementbrist och riksdagsval. Höga priser och fortsatt hårt tryck i ekonomin är att vänta. Bara att ladda batterierna och köra på. Gott nytt!

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer