maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Säkerhetsrutor gav standardiseringspris

Hammerglass har fått den nya årliga utmärkelsen Standardiseringspriset, som lyfter standardiseringens betydelse för utveckling och ett hållbart samhälle. Priset får de för sin framgångsrika standardisering för att nå ut med sin produkt och därmed göra arbetet i entreprenadmaskiner säkrare och förhindra olyckor.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Malin Påhlsson, Senior Designer & Complience Engineer och Bengt Nilsson, Senior Advisor, Hammerglass AB, vinnare av Standardiseringspriset 2023. Foto: Fredrik Hjerling

–   Att vinna Standardiseringspriset är enormt hedrande och ger inspiration till vårt fortsatta arbete med standarder. Att välja säkra lösningar utifrån en riskanalys är bland det viktigaste en arbetsgivare kan göra, säger Bengt Nilsson, Senior Advisor, Hammerglass AB.

Priset på 25 000 kronor får vinnaren själv fördela till valfri välgörenhetsorganisation.

Juryns motivering lyder:

"I en tid när arbetsplatsolyckorna de facto ökar, kan Hammerglass produkt skydda några av de yrkesgrupper som löper allra störst risk att skadas i sin arbetsmiljö. Genom sitt engagemang i standardiseringen driver de frågan om en internationell standard för säkerhetsglas i entreprenadmaskiner. När förslaget är publicerat, kan tillverkarna CE-märka sina maskiner med certifierade rutor och därigenom erbjuda säkrare helhetslösningar som räddar liv. Samtidigt öppnas dörren till en enorm och växande marknad".

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer