maskinentreprenoren logo

Ledare

Samhällsviktiga jobb

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) förklarar på sin hemsida vad som är ”samhällsviktig verksamhet”. Såhär står det: ”Samhällsviktig verksamhet kan kortfattat beskrivas som verksamheter som kan orsaka samhällsstörningar vid störningar i eller bortfall av verksamheten. Det kan även vara verksamheter som behövs för att hantera en pågående samhällsstörning”.

Maskinentreprenörer ryms helt klart inom den ramen. Så det här betyder att ni i höst i det stora hela måste räkna med att fortsätta ungefär som vanligt – som ni också har gjort hittills.Det här är något att vara stolt över när man som entreprenör och maskinförare kliver upp på morgonen. Det är inte vilket jobb som helst som ni utför. Utan er och era maskiner funkar inte Sverige.

Det är också därför det är så viktigt att vi lyckas rekrytera bra maskinförare framöver. Maskintillverkarna har insett detta, och det är bland annat därför vi får allt mer halvautomatisk teknik i maskinerna. Jobben behöver utföras till varje pris. De är samhällsviktiga. Tror att det bland annat därför det här är en så intressant bransch att bevaka för journalister.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer