maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Sandvik börjar sälja produktivitet till gruvbolagen

Sandvik förvärvar mjukvarubolaget Polymathian som specialiserar sig på digitala hjälpmedel att effektivisera gruvdrift. Detta är samma trend som syns inom Komatsu och Volvo CE som i sina affärsmodeller börjat kommunicera att man säljer produktivitet snarare än maskiner.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Sandvik kombinerar nu sina gruvmaskiner med mjukvaror för att kunna erbjuda produktivitet och effektivitet vid sidan av maskinerna. Foto: Sandvik/Pressbild/Genre

Polymathian Industrial Mathematics (“Polymathian”) heter det australiska bolaget som Sandvik nu förvärvaar. Verksamheten ska placeras inom affärsområdet Digital Mining Technologies som är en del av Sandvik and Rock Solutions.

Den här typen av utveckling blir allt mer intressant för tillverkare av gruv- och anläggningsmaskiner. Digitala processer för att effektivisera produktionen i gruv- och byggprojekt är efterfrågat av kunderna, och för att undvika tekniska hinder och trösklar utvecklar, eller förvärvas nu allt fler maskintillverkare tekniken för att ingå som ett paket i det totala utbudet. Detta är inte det första förvärvet i den här genren för Sandvik. I april 2022 införlivades Deswik, som av Sandvik benämns som världsledande på mjukvaror för gruvplanering. Dessa båda förvärvade verksamheter ska nu locka de stora gruvjättarna i världen att välja Sandvik, är det tänkt, då just kombinationen enligt Sandvik är unik.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer