maskinentreprenoren logo

Teknik

Sandvik gör lastmaskinerna självkörande

Sandvik Mining and Rock Solutions lanserar nu fler digitaliserade produkter till lastmaskinerna som gör att de på falsta punkter kan köra sina cykler i gruvan automatiskt.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Det är Sandviks AutoMine, och AutoLoad 2.0, samt en ny AutoMine-funktion som ligger bakom och möjliggör helt automatiserade produktionscykler för lastmaskiner som används i gruvtillämpningar där det handlar om fasta tappställen. Syftet med den autonoma lastteknik är att göra lastcyklerna mer enhetliga och reducera utrustningens tomgångstider och driftskostnader.

Det ligger flera designuppdateringar och förbättringar som nu gör möjligt att operatörer kan styra flera lastmaskiner med färre ingripande. Med den nya funktionen kan operatörerna lära lastmaskinerna olika lastprofiler för varje tappställe, så att det inte behövs någon hjälp från operatören under skoplastningsproceduren vid tappställen. Profilerna kan sparas för senare användning och standardprofiler finns tillgängliga för flera lastmaskinstyper.

Vad som gör denna teknik intressant är att den i förlängningen även kan komma att fungera i en krossanläggning.

- Vi har utvecklat AutoMine AutoLoad 2.0 för att automatisera en del av produktionsprocessen som har varit utmanande för våra kunder, säger Jouni Koppanen, Product Line Manager Automation, Sandvik Mining and Rock Solutions.

- Med AutoMine, AutoLoad 2.0 kommer kunderna att kunna köra verksamheten dygnet runt när profilerna har skapats, utan att behöva oroa sig för att operatörer behöver ingripa vid lastningen. Den här nya funktionen kommer att hjälpa våra kunder att uppnå en direkt förbättring i produktionen och cykeltidernas tillförlitlighet, säger Koppanden.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer