maskinentreprenoren logo

Ledare

Sansad avtalsrörelse är ett gott tecken

Maskinentreprenörerna tillhör som bekant inte...

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article

Maskinentreprenörerna tillhör som bekant inte de största bransch- och arbetsgivare­organisationerna i Svenskt Näringslivs familj.Men vi som är engagerade i denna bransch hävdar med viss rätt att den är bland de viktigaste inför framtiden. Det är ME:s medlemmar som är nyckelaktörer för att landet ska klara omställningen till fossilfritt och klara av att bygga om samhället så att vi både klarar klimatomställningarna och undviker att förvärra dem.

Men ME är unikt på fler sätt. Få förbund har så många kollektivavtal som ME har. Vi har fem (5) stycken, med tjänstemän, torvbranschen, gruv­industrin (Metall), Seko och Byggnads. Vi är överallt.När ME gick in i avtalsrörelsen 2020 var det mycket som stod på spel. Som vanligt skramlade Byggnads ganska hårt när det skulle in och förhandla med Byggföretagen, och det varslades som vanligt om konflikt innan parterna där var överens.

När det var dags för ME att öppna diskussionerna med Byggnads gick det som ofta mycket smidigare. Samma sak med Seko och våra andra avtal. Samtalstonen var bra, och till slut var samtliga parter lite missnöjda, vilket är ett gott tecken – och borgar för några produktiva år framöver.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer