maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Schaktfria aktörer går samman

Efterfrågan på schaktfria metoder ökar tempot i branschen behöver öka. Därför har tre stora aktörer gått samman i en ny koncern - No Dig Alliance.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Mattias Höglund från Pollex är en av initiativtagarna till No Dig Alliance som samlar flera stora aktörer inom schaktfritt ledningsbyggande. Foto: Pollex

Quickpipe, Riggtech och Pollex har gått samman och bildat koncernen No Dig Alliance för att kunna erbjuda ett komplett utbud av både förnyelse och nyförläggning av ledningsnät.

– Vi har som vision att bli Nordens ledande aktör inom schaktfritt och det är vi på god väg att bli med tre svenska och ett finskt bolag i koncernen, säger Mattias Höglund, vd på Pollex. 

Pollex har rensat och förnyat ledningar åt svenska kommuner genom schaktfria metoder sedan 1985 och efterfrågan har ökat under se senaste åren. Mattias Höglund menar samtidigt att fler kommuner borde välja det fraktfria alternativet.

– Marknaden skulle kunna vara mycket större än vad den är i dag. Den borde ligga på över 50 procent, kanske 75 procent. Samtidigt ska man använda rätt metod vid rätt plats, men det skulle ändå kunna komma upp i långt över 50 procent för schaktfritt, säger han.

 

 

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer