maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Seko stoppar byggen av Teslas laddstationer

Sekos förbundsstyrelse har beslutat att varsla om sympatiåtgärder till stöd för IF Metalls konflikt med biltillverkaren, Tesla. Skälet till konflikten är att Tesla vägrar att teckna kollektivavtal.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia. Foto: Alan Kartal/Pressbild/Seko

– IF Metalls kamp är även vår kamp. Genom att vägra förhålla sig till spelreglerna här i Sverige så försöker Tesla skaffa sig konkurrensfördelar genom att ge arbetarna sämre löner och villkor än de skulle haft med ett kollektivavtal. Det är givetvis helt oacceptabelt. Den strid som nu IF Metall tar är viktig för hela den svenska kollektivavtalsmodellen. Därför har vi valt att lägga ännu ett sympativarsel och öka trycket på Tesla”, säger Sekos förbundsordförande, Gabriella Lavecchia.

Sympatiåtgärderna omfattar blockad av arbete med projektering, beredning, nyanslutningar, nätutbyggnad, service, underhåll och reparationer avseende bilmärket Teslas samtliga laddstationer i Sverige.

Konkret innebär varslet att inga nya laddstationer kommer att anslutas eller projekteras för Tesla av Sekos medlemmar. Förutom detta kommer inte heller service eller underhåll att utföras på Teslas befintliga laddstationer av Sekos medlemmar.

Beställare av schaktjobb som berörs är exempelvis; Vattenfall, Eon, Tekniska Verken samt kommunala energibolag.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer