maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skanska får smart miljövänlig el till krossanläggning

Boliden Electro AB tar hem stor order avseende modernisering av Skanskas krossanläggning i Skellefteå.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Boliden Electro AB ska hjälpa Skanska att få mer effektiva och miljövänliga krossanläggningar . Foto: Boliden Electro AB

Ordern anses vara ett stort steg framåt för anläggningen, dess miljöpåverkan och inte minst för Boliden Electros satsning på Industrikunder utanför den Gruvindustrin där bolaget historiskt är en stor och aktör.

-Vi har förutom den här systemleveransen arbetat tillsammans med Skanska avseende Site East etableringen här i Skellefteå. Vi ser mycket positivt på samarbetet, säger Jens Holmqvist VD Boliden Electro AB.

- Vi imponerades av Skanska i Site East projektet, av hur pass seriösa de verkligen är i sitt hållbarhetsarbete, i alla steg, konsekvent, och på alla nivåer. Vi är extremt glada och tacksamma över att få fortsatt förtroende att bidra med vår expertis i deras strävan mot en miljövänligare produkt och allas vår strävan mot en hållbar värld, säger Holmqvist.

Boliden Electro har under de senaste fem åren vidgat marknaden och bland annat arbetat ned leveranser av ställverk och nätstationer med en egenutvecklad stationskontroll för gruvindustrin och vindkraftsparker.

Boliden Electro AB har en lång historia med start inom Bolidens gruvverksamhet 1928, men har under årens lopp bytt ägare och namn flera gånger. Ett tag ingick bolaget i Peabs portfölj, sedan en tid inom entreprenadföretaget Bergteamet. I dag är det ett lokalt företag fristående bolag i elbranschen med huvudkontor i Boliden. Företaget omsätter cirka 100 miljoner och har ett 40-tal anställda.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer