maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skanska fixar vägarna i norra Skåne

Skanska Industrial Solutions vinner Trafikverkets upphandling av löpande vägunderhåll och trafiksäkerhetshöjande åtgärder i driftområde Bjäre-Åsbo.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Kontraktet är värt 179 miljoner kronor över fyra år. Skanska Sveriges industriverksamhet, Skanska Industrial Solutions, fortsätter i och med det nya kontraktet att ansvara för drift och underhåll av det allmänna vägnätet i driftområde Bjäre-Åsbo i nordvästra Skåne. Foto: Skanska

Kontraktet är värt 179 miljoner kronor över fyra år. Skanska Sveriges industriverksamhet, Skanska Industrial Solutions, fortsätter i och med det nya kontraktet att ansvara för drift och underhåll av det allmänna vägnätet i driftområde Bjäre-Åsbo i nordvästra Skåne, vilket bolaget gjort sedan 2018.

Uppdraget omfattar underhåll av alla statliga vägar inom driftområdet dygnet runt, alla årets dagar. Detta innebär bland annat vinterväghållning, asfaltarbeten, anläggningsarbeten och avhjälpande av akuta händelser på vägnätet såsom trafikolyckor och storm.

I kontraktet ingår tydliga målsättningar om att fortsätta utveckla parternas gemensamma arbetssätt kopplat till samverkan och digitalisering.

Avtalet träder i kraft den 1 september 2024 och omfattar fyra år, med en option om att därefter förlänga det ytterligare två år.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer