maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skanska drar igång megabygge i Stockholm

Skanska investerar cirka 2 miljarder kronor i kontorsfastigheten Olivin, den första etappen av det större utvecklingsområdet Lindhagenskvarteren. Investeringen inkluderar även ett entreprenadkontrakt om cirka 1 miljard kronor, vilket kommer att inkluderas i orderingången för Sverige i det fjärde kvartalet 2023.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Den nya fastigheten Olivin omfattar cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och ligger längs med Lindhagensgatan strax intill Essingeleden. Foto: Skanska

Den nya fastigheten Olivin omfattar cirka 23 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och ligger längs med Lindhagensgatan. Den kommer att inrymma restaurang och andra servicefunktioner på gatuplanet och uppförs i vackra och hållbara material med varierande höjder som ansluter väl till den omkringliggande bebyggelsen.

Västra Kungsholmen har under senaste tjugo åren utvecklats kraftigt och utgör numera ett av Stockholms mest attraktiva lägen för arbete och boende med goda kommunikationer, blandad bebyggelse och god service. Lindhagenskvarteren, där kontorsbyggnaden Olivin ingår, utgör sista pusselbiten för att fullborda västra Kungsholmen och omfattar totalt cirka 90 000 kvadratmeter nya kontor.

Olivin kommer att certifieras med ambitionen att uppnå LEED Platinum och NollCO2. Delar av stommen planeras att byggas i trä och byggnaden har ett trivsamt entréplan med väl genomtänkta utrymmen för friskvård, cykelparkering med mera.

Byggnadsarbetet inleds under första kvartalet 2024 och kontorshuset planeras att stå klart under det fjärde kvartalet 2026.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer