maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skanska tar hem byggjobb i Göteborg

Skanska har tecknat avtal med Elof Hansson Fastigheter och Riksbyggen om att bygga ett bostadskvarter samt kommersiella lokaler vid Masthuggskajen i Göteborg.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Det blir totalt tre hus som sammanlänkas; ett trevåningshus flankerat av två 18-våningshus, där de kommersiella lokalerna förläggs på de nedersta våningarna och bostäderna ovanför. Foto: Skanska/Pressbild

Totalt blir det 114 nya lägenheter i kvarteret där Riksbyggen står för 69 bostadsrättslägenheter och Elof Hansson Fastigheter för 45 hyresrättslägenheter samt cirka 3 000 kvadratmeter kommersiella lokaler.

Det blir totalt tre hus som sammanlänkas; ett trevåningshus flankerat av två 18-våningshus, där de kommersiella lokalerna förläggs på de nedersta våningarna och bostäderna ovanför.

Ett mål är att nå 25 procents sammanlagd klimatreduktion från betong och armeringsstål under produktionen. Förberedande arbeten pågår och byggstart är planerad att ske i första kvartalet, 2024. Husen ska stå färdiga under våren 2027.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer