maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Skenande asfaltspris stoppar många underhållsprojekt

Sedan i höstas har priset på bitumen dragit iväg med 35-40 procent till följd av kriget i Ukraina. Det gör att många kommuner, och även Trafikverket, tvingas skjuta på planerade underhållsjobb.

Foto: Peab

Lästid

0 min
Kraftiga prisökningar på bitumen gör att många kommuner och även Trafikverket tvingas skära ner på asfalteringsjobb i år.
Kraftiga prisökningar på bitumen gör att många kommuner och även Trafikverket tvingas skära ner på asfalteringsjobb i år.
Dela

 Det är högsäsong för asfaltsbranschen, men eftersom priset på bitumen har skjutit i höjden rejält de senaste månaderna är det många planerade underhållsjobb som inte kommer att bli av, rapporterar Sveriges Radio Ekot idag.

– Vi kommer att få flytta åtgärder framför oss, till nästa år och kommande år, säger Jan-Erik Lundmark, Trafikverkets nationella samordnare för asfaltsbeläggningar till Sveriges Radio Ekot.

Jönköpings kommun är en av många svenska kommuner som kommer att skjuta upp en del asfalteringsjobb på grund av kostnadsökningarna.

– Vi får tyvärr skära ner en del jobb på grund av att kostnaden för asfalt har stuckit iväg 35–40 procent sedan vi kalkylerade i höstas, säger Lars-Åke Josefsson, beläggningsingenjör i Jönköpings kommun, till Ekot.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy