maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skenande asfaltspris stoppar många underhållsprojekt

Sedan i höstas har priset på bitumen dragit iväg med 35-40 procent till följd av kriget i Ukraina. Det gör att många kommuner, och även Trafikverket, tvingas skjuta på planerade underhållsjobb.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Kraftiga prisökningar på bitumen gör att många kommuner och även Trafikverket tvingas skära ner på asfalteringsjobb i år. Foto: Peab

 Det är högsäsong för asfaltsbranschen, men eftersom priset på bitumen har skjutit i höjden rejält de senaste månaderna är det många planerade underhållsjobb som inte kommer att bli av, rapporterar Sveriges Radio Ekot idag.

– Vi kommer att få flytta åtgärder framför oss, till nästa år och kommande år, säger Jan-Erik Lundmark, Trafikverkets nationella samordnare för asfaltsbeläggningar till Sveriges Radio Ekot.

Jönköpings kommun är en av många svenska kommuner som kommer att skjuta upp en del asfalteringsjobb på grund av kostnadsökningarna.

– Vi får tyvärr skära ner en del jobb på grund av att kostnaden för asfalt har stuckit iväg 35–40 procent sedan vi kalkylerade i höstas, säger Lars-Åke Josefsson, beläggningsingenjör i Jönköpings kommun, till Ekot.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer