maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skickliga entreprenörer fixar efter utspårat tåg

Det ska vara ett intensivt arbete pågår vid platsen där ett tåg spårade ur i närheten av Hudiksvall. Banvallen är återuppbyggd och nu ska slipers och räls läggas på plats. Trafikverket bedömer att tågtrafiken kan börja rulla på fredag eftermiddag.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Måndagen den 7 augusti spårade tre av fyra vagnar i ett tåg med drygt 100 resenärer ur mellan Iggesund och Hudiksvall. Orsaken var att banvallen gett vika för de stora vattenmängderna vilka underminerat banvallen. Foto: Anna-Pia Lingemyr

Men det var ingen enkelt affär, skickliga entreprenörer med rätt kompetens har varit på plats. Den komplicerade och svåra bärgningen av det urspårade tåget utanför Hudiksvall genomfördes hur som helst under söndagen, och krävde tre större kranar. Tåget bogserades sedan vidare till Hudiksvalls station.

- Arbetet med att återställa järnvägen löper på enligt plan. Banvallen är nu återuppbyggd. Under onsdagen och torsdagen ska slipers och räls läggas på plats, säger Anna-Pia Lingemyr, enhetschef på Trafikverket.

Prognosen för att återuppta trafiken igen på sträckan är fredag eftermiddag. När trafiken släpps på sänks hastigheten några dagar eftersom den nya järnvägen måste få en möjlighet att stabilisera sig ordentligt.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer