maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skojigt anläggningsjobb i Varberg

Varbergs kommun har tilldelat MTA anläggningsprojektet att uppföra utsiktstornet Kärven i Fågelbacka, på Getterön. Kärven blir ett timglasformat torn av trä. Bygget startar i februari.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Platsen för bygget är ett nytt naturområdet som fått namnet Fågelbacka, tidigare Lassabackadeponin, och ligger på Getterön i Varberg. Ordervärdet uppgår till sex miljoner kronor. Foto: White Arkitekter

Tornet med smala ribbor i trä, som består av 140 stycken 13 meter långa reglar som fogas samman i en tät flätstruktur, är ritad av White Arkitekter. En spiraltrappa ska leda upp till övre planet som har utsikt åt alla håll.

- Det känns häftigt för oss på MTA att ha tilldelats detta uppdrag som ju verkligen har det lilla extra. Jag är övertygad om att Kärven kommer att bli ett uppskattat utflyktsmål för både Varbergsbor och tillströmmande, säger Richard Karlsson som är arbetschef på MTA i Varberg.

Tornet beräknas att stå klart till sommaren 2024. Platsen för bygget är ett nytt naturområdet som fått namnet Fågelbacka, tidigare Lassabackadeponin, och ligger på Getterön i Varberg. Ordervärdet uppgår till sex miljoner kronor.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer