maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Skredet i Stenungsund instängslat med byggstaket

Persson Hyrmaskiner i Stenungsund ligger intill jordskredet. Nu har föreaget hjälpt till med att montera byggstängsel runt rasområdet - 2,5 km, totalt 17 hektar.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Arbetet tog 30 timmar. Ett antal pumpar har också fått på plats då det finns mycket vatten på området och stor risk för översvämning av Norumsån som går genom rasområdet. Foto: Pressbild/Persson Hyrmaskiner

– Det var nog 25-30 personer ute som mest på natten. Då är det inräknat alla, lastbilschaufförer, samordnare och montörer. Det var mycket som skulle samordnas, vatten och förnödenheter och säkerhetspersonal, säger depåchef Mikael Risberg.

Arbetet tog 30 timmar. Ett antal pumpar har också fått på plats då det finns mycket vatten på området och stor risk för översvämning av Norumsån som går genom rasområdet.

Persson Hyrmaskiner kunde också ställa upp med lokaler för att samla personal i, ha möten i, äta och hålla värmen. Alla företagets depåer och avdelningar har varit involverade och bolaget har finkammat alla lager på byggstaket och även lånat in personal från samarbetspartner.

– Vi vet att de allra flesta hade gjort på samma vis och det känns bra. Så himla gott att se att så många ställer upp när det gäller och vi är mycket glada över att få förtroendet att hjälpa till, säger Risberg.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer