maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Slopad årsavgift för en säkrare byggbransch

För att fler ska få möjlighet att utbilda sig i byggbranschens säkerhetspark – även under lågkonjunkturen – har Byggföretagen beslutat att slopa årsavgiften som tidigare krävts för att få ta del av utbildningar och förmåner vid säkerhetsparken.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Slopad årsavgift för utbildning i Byggbranschens säkerhetspark ska möjliggöra utbildning även i lågkonjunktur. Foto: Foto: Linda Harling, Afa Försäkring

– Vi vill göra det lättare för alla som verkar i och kring bygg- och anläggningsbranschen att ta del av våra utbildningar. I en tid av lågkonjuktur, då många företag har det tufft ekonomiskt, vill vi sänka trösklarna för kompetensutveckling som är livsnödvändig, säger Björne Karlsson verksamhetsledare i Byggbranschens säkerhetspark.

Byggbranschens Säkerhetspark erbjuder i dag företagsanpassad utbildning, samt utbildningar inom fallskydd, grundläggande räddning, brandfarliga arbeten och i händelse av olycka. Samtliga utbildningar genomförs med praktiska inslag i den 15 000 kvadrameter stora säkerhetsparken i närheten av Arlanda.

– Vi utbildar årligen tusentals medarbetare och skolelever i säkerhetsparken. Men fler måste få kunskap om hur man kan arbeta för en säkrare arbetsplats i harmoni, hur man kan skapa en samsyn genom hela projektet med mål att gemensamt förhindra olyckor och tillbud, säger Björne Karlsson.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer