maskinentreprenoren logo
Branschnytt

SMP ansluter till standardiseringsallians

Nyligen anslöt sig Volvo CE till standardiseringsalliansen Open S. Nu går även SMP Parts med i samarbetet.

Foto: SMP Parts

Lästid

0 min
SMP blir den tredje tiltrotatortillverkaren som ansluter till standardiseringsalliansen Open-S.
SMP blir den tredje tiltrotatortillverkaren som ansluter till standardiseringsalliansen Open-S.
Dela

SMP Parts blir den tredje tillverkaren av tiltrotatorer och snabbfästen som blir medlem i Open S. Open S grundades förra året av Steelwrist och Rototilt.

– Standardisering är en viktig del i att förbättra användarvänligheten och öka säkerheten för våra kunder. Genom att bli medlemmar i Open-S Alliance tar vi vårt ansvar i skapandet av en global standard där produktsäkerheten aldrig får kompromissas med, säger Patrik Lindqvist, vd på SMP Parts AB.

Syftet med Open-S är att göra det enklare för användaren att välja snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från tillverkare som följer standarden, och vara trygga med att de fungerar ihop.

– På SMP Parts har vi haft ett tydligt mål att vara en av tillverkarna som ingår i Open-S Alliance, just för att det både ökar vår konkurrenskraft och för att det ger slutkunderna fler möjligheter att använda SMP-produkter”, säger Mattias Andersson, teknisk chef på SMP Parts AB.

SMP Parts tillverkar tiltrotatorer och snabbfästen med kompletta monteringssystem för grävmaskiner. Företaget är verksamt i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, England, Spanien, USA och Benelux-länderna, med ett antal återförsäljare i varje land. All utveckling och tillverkning sker i Sverige, på huvudkontoret och fabriken i Ilsbo.

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy