maskinentreprenoren logo

Branschnytt

SMP ansluter till standardiseringsallians

Nyligen anslöt sig Volvo CE till standardiseringsalliansen Open S. Nu går även SMP Parts med i samarbetet.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article SMP blir den tredje tiltrotatortillverkaren som ansluter till standardiseringsalliansen Open-S. Foto: SMP Parts

SMP Parts blir den tredje tillverkaren av tiltrotatorer och snabbfästen som blir medlem i Open S. Open S grundades förra året av Steelwrist och Rototilt.

– Standardisering är en viktig del i att förbättra användarvänligheten och öka säkerheten för våra kunder. Genom att bli medlemmar i Open-S Alliance tar vi vårt ansvar i skapandet av en global standard där produktsäkerheten aldrig får kompromissas med, säger Patrik Lindqvist, vd på SMP Parts AB.

Syftet med Open-S är att göra det enklare för användaren att välja snabbfästen, tiltrotatorer och redskap från tillverkare som följer standarden, och vara trygga med att de fungerar ihop.

– På SMP Parts har vi haft ett tydligt mål att vara en av tillverkarna som ingår i Open-S Alliance, just för att det både ökar vår konkurrenskraft och för att det ger slutkunderna fler möjligheter att använda SMP-produkter”, säger Mattias Andersson, teknisk chef på SMP Parts AB.

SMP Parts tillverkar tiltrotatorer och snabbfästen med kompletta monteringssystem för grävmaskiner. Företaget är verksamt i Sverige, Norge, Finland, Danmark, Tyskland, England, Spanien, USA och Benelux-länderna, med ett antal återförsäljare i varje land. All utveckling och tillverkning sker i Sverige, på huvudkontoret och fabriken i Ilsbo.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer