maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Snabb och lyckad rekrytering av kvinnor

Aarsleff Ground Engineering har lyckats med konststycket att på sex veckor anställa sex nya medarbetare – alla dessutom kvinnor.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Aarsleff Ground Engineering har lyckats anställa sex nya medarbetare på bara sex veckor - dessutom är samtliga kvinnor! Foto: Aarsleff Ground Engineering

Angelica Lindström, HR-chef på Aarsleff Ground Engineering, berättar att det ligger hårt arbete bakom att jobba för jämställdhet, mångfald och inkludering inom företaget

– Vi hade nyligen ett behov att tillsätta ett flertal olika lediga tjänster i organisationen på kort tid. Vårt fokus är alltid på kompetens och för dessa tjänster visade det sig att flera av de mest kvalificerade kandidaterna var kvinnor. Verkligen stimulerande att se att fler kvinnor söker sig till vår bransch och till oss, säger hon.

För att attrahera fler kvinnor till en traditionellt mansdominerad bransch, har Aarsleff satsat på olika initiativ. Företagskulturen och arbetsmiljön, känd som #AarsleffPeople, menar Angelica är en bidragande faktor till att locka fler.

– Mångfald och inkludering är en integrerad del av vår strategi. Det är en viktig faktor för att skapa en bättre arbetsmiljö och för att säkerställa en bredare kompetensförsörjning, säger Angelica. Vi har bland annat aktivt marknadsfört oss i sociala medier och deltagit i temadagar för att attrahera fler kvinnor till anläggningsbranschen. Vi ser att våra olika initiativ under året gett positivt resultat då vi får in fler kvinnliga ansökningar på våra lediga tjänster. Sedan har våra fantastiska medarbetare berättat om arbetsmiljön samt kulturen från sitt perspektiv, vilket också bidragit till att fler tjejer sökt till oss. Effekten av insatserna ser Angelica ljust på och säger att det stärkt företaget redan.

– De långsiktiga effekter kommer att vara samma som forskningen visar – ökad innovation, högre lönsamhet, bättre arbetsmiljö och minskad sjukfrånvaro, för att bara nämna några, säger hon.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer