maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Söderberg & Haak säger upp återförsäljare och startar eget

Söderberg & Haak säger upp sitt samarbete med Traktor Nord i Mälardalen och satsar på att öka sin egen närvaro i storstadsregionerna. En egen anläggning med försäljning av Komatsu och Bomag ska etableras i norra Stockholm.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Söderberg & Haak ska etablera en egen fullserviceanläggning i Stockholm och säger upp samarbetet med återförsäljaren Traktor Nord. Från vänster Joachim Mårtensson produktchef Komatsu, Veronica Holmlund platschef Söderberg & Haak Stockholm samt Gustaf Thuresson, vd Söderberg & Haak Maskin AB. Foto: Söderberg & Haak

I takt med att entreprenadkundernas krav ökar krävs mer direktkontakt med tillverkaren både i affärsskedet och för att kunna genomföra alla lokala anpassningar som krävs för att passa den svenska marknaden. Därför har Söderberg & Haak i samarbete med Komatsu beslutat att öka den egna närvaron i storstadsregionerna. Söderberg & Haak har sedan tidigare fullserviceanläggningar i Skåne och i Göteborg, och nu väljer man även att starta upp på nytt i egen regi i Mälardalen.

Var den nya anläggningen kommer ligga är inte klar ännu men det ska bli en fullserviceanläggning med fokus på Komatsu och Bomag. Förmodligen kommer den vara placerad i norra Stockholm, uppger Söderberg & Haak i ett pressmeddelande.

Samarbetet mellan Traktor Nord och Söderberg & Haak upphör den 5 juni i år men redan första mars släpper Traktor Nord exklusiviteten av varumärkena Komatsu och Bomag. Efter det kommer de att fokusera på utförsäljning av lagermaskiner och ge en fortsatt god service till sina kunder.

– Traktor Nord är en stark aktör i Mälardalen och har på sina tre anläggningar gett regionens entreprenadkunder en god service på för- & eftermarknad. Det är med stor respekt som vi tagit beslutet att starta upp i egen regi i Stockholm med tanke på vårt samarbete med Traktor Nord som vi har idag, säger Gustaf Thuresson, vd för Söderberg & Haak Maskin AB.

 

 

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer