maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Östgötska sopmaskiner kan bli årets exportsuccé

Sopmaskinstillverkaren Broddson är en av tre finalister till priset Årets Exportsuccé - ett pris som delas ut till företag som gör särskilda insatser för svensk export och som bidrar till synlighet för Sverige.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Broddson i Motala kan få priset "Årets exportsuccé". Foto: Arkivbild

Syftet med Årets Exportsuccé är att uppmärksamma företag som visat på god exportutveckling och innovationsrikedom inom produktutveckling, hållbarhet och främjande och som utgör en källa till inspiration för andra svenska företag. Med utmärkelsen vill regeringen främja svensk export och uppmuntra företag – särskilt små och medelstora – att exportera och ta steget ut på världsmarknaden.Utmärkelsen instiftades av regeringen 2021 och Business Sweden hanterar nomineringarna. Vinnaren tillkännages den 31 augusti av utrikeshandelsminister Anna Hallberg i närvaro av H.K.H. Prins Daniel.

Bland årets tre finalister finns Broddson i Motala som tillverkar sopmaskiner och vägunderhållsmaskiner. I motiveringen skriver juryn att: "Broddson är ett snabbväxande familjeföretag som tillverkar sopmaskiner och utrustning för vägunderhåll. Företaget hade tidigare sin produktion i Polen men har nu flyttat hem produktionen till Sverige, vilket varit positivt för svenska underleverantörer och stärkt Broddsons hållbarhetsarbete".

Övriga finalister är Aim Apparell (Aim’n) - ett e-handels- och detaljhandelsföretag med fokus på träningskläder och Nordic Biomarket - ett bioteknikföretag som grundades 2007. Företaget bedriver både utveckling och produktion av avancerade reagenser för säker koagulationsdiagnostik.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer