maskinentreprenoren logo
Ledare

Spännande vår på ingång

Då har ME lämnat årets...

Text: Micael Appelgren

2019-02-18

Lästid

0 min
Dela

Då har ME lämnat årets Stora Infradag bakom sig. Hoppas att du hade tid att vara med – det är alltid intressant och ofta en ögonöppnare.Vår bransch blir allt mer intressant för allt fler i samhället. Inte bara för att maskinentreprenörer behövs för att bygga landets infrastruktur åt alla, utan även för investerare och näringslivet i stort.

Det kommer nu in nytt kapital till branschen som kan sätta rejäl fart på utvecklingen. Externa investerare köper in sig i företag som blir allt större och mer nationella än tidigare. Det är ingen slump. Investerare har konstaterat att branschen i hög grad är både lönsam och stabil över tid.Branschen utvecklas nu också tekniskt.

Och samtidigt som branschens stora företag växer har en revolutionerande teknisk utveckling börjat sitt intåg hos de mindre maskin- entreprenörerna. Läs om årets Infrastipendiat Robin Wallenius som med digitala mätinstrument lyckas kapa flera kostsamma led i verksamheten och nu nästan om- format sitt företag helt från maskinentreprenör till bygg- entreprenör.

Det här är en utveckling som alla maskin- entreprenörer och byggare måste hålla ett öga på. Fördet kommer att sätta press på många aktörer i byggsektorn framöver.

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy