maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Spansk jätte får tunnelbanekontrakt

OHL (Obrascón Huarte Lain) har kammat hem en entreprenad för Stockolms tunnelbana värt 695 miljoner kronor. Jobbet gäller Stockholms blå linje från Kungsträdgården mot den nya stationen Sofia. Entreprenaden innehåller tunnlar motsvarande en sträcka på 1,4 kilometer.

Text: Micael Appelgren
Foto: OHL

2021-06-09

Lästid

0 min
Dela

Bygget är att betrakta som ett klassiskt prestigeprojekt och ska fram under Blasieholmen och Skeppsholmen vidare mot Södermalm där Implenia med flera tar över sträckan som blir totalt 4,5 kilometer. Sofia station anses bli en av världens djupaste tunnelbanestationer.OHL har kämpat sig in på den svenska marknaden sedan 2015 och bland annat varit med om att sedan 2017 utveckla järnvägssträckan Lund-Alröv, och sträckan Lund-Flackarb i konsortium med NCC.

OHL, grundat 1911 i spanska Bilbao, tillhör världens byggjättar och hävdar själva att de är nummer 47 på listan över världens största byggföretag. Verksamhet pågår i USA, Europa, och Latinamerika. Med en omsättning på drygt 5 miljarder och 26 000 anställda 2015 (källa Wikipedia).

Genom att använda vår hemsida godkänner du vår cookie policy