maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Steelwrist slår på stora trumman i Tyskland

I mars inviger Steelwrist en ny anläggning i Tyskland. Dotterbolaget Steelwrist Deutschland GmbH bildades förra året och nu är det dags att inviga den nya anläggningen i Hamburg. I och med invigningen lanseras också tredje generationen tiltrotatorer.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Den 13 mars invigs Steelwrist nya anläggning i Tyskland. Samtidigt avslöjar man tredje generationens tiltrotator. Foto: Steelwrist

Den nya generationen har flera innovativa funktioner både ur ett hårdvaru- och mjukvaruperspektiv. Bland dessa finns teknik för säker låsning av fästen och enkelt underhåll. Som en del i plattformen för Quantum styrsystem kommer en kombination av nya hårdvarukomponenter och guidningssystem för installationssupport att visas, som kommer att ta enkla installationer och fjärrsupport till en ny nivå.

– Vid det här laget har framåttänkande grävmaskinsägare och operatörer världen runt förstått den enorma effektivitetsförbättringen som en tiltrotator tillför en grävmaskin. Självklart är detta bra för våra kunders konkurrenskraft så väl som för miljön. Dock förbättrar våra produkter inte bara grävmaskinens effektivitet utan spelar också en avgörande roll när man tar sig an utmaningar relaterade till klimatförändringen, och med vår tredje generations tiltrotator hoppas vi sätta en ny standard. Jag tror att det blir den bästa tiltrotator som någonsin byggts, av någon, säger Stefan Stockhaus, vd på Steelwrist.

Efter lanseringen i Hamburg kommer de nya tiltrotatorerna att visas på Intermat i slutet av april i år.

 

 

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer