maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Storskogen köper ny ME-medlem

Maskinförmedlaren Pergus är verksam inom uthyrning av entreprenadmaskiner och lastbilar med en omsättning på 62 miljoner under 2020. Nu ingår bolaget i Storskogens porfölj efter affär i november.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Maskinuthyraren Pergus går till Storskogen. Foto: ME

Pergus med huvudkontor i Uddevalla utför arbeten med fokus på Västra Götaland men även runt hela Sverige samt Danmark och Norge. Med förvärvet av Pergus kompletteras Storskogens Såg & Betongs med uthyrning och förmedling av entreprenadmaskiner och lastbilar. Bolagen kommer att verka under olika varumärken, men Urban Qvarfordt,vd på Såg & Betong, menar att det finns tydliga möjligheter för synergier på både kostnads- och intäktssidan.

- Vi har länge arbetat tillsammans med Pergus och är imponerade över verksamheten som Marcus byggt upp. Vi är nu stolta över att äntligen kunna jobba under samma organisation, säger Urban Qvarfordt.

Pergus grundades 2014 och har drivits av nuvarande vd Marcus Andersson sedan 2019, som kommer att fortsätta att leda bolaget.

- Såg & Betong och Storskogen har varit kända som starka aktörer på marknaden under en längre tid. Tillsammans tror jag att vi kan växa i vår lokala närvaro, men även att nå nya geografiska marknader. Att bibehålla identitet och företagskultur ser jag också som positivt, säger Marcus Andersson, vd på Pergus.

Bolaget kommer att ingå i Storskogens affärsområde Tjänster inom vertikalen Entreprenad och Infrastruktur, som Niclas Rundlöf Bolin ansvarar för.

Storskogen förvärvar och utvecklar välskötta och lönsamma små- och medelstora företag. Vid halvårsskiftet 2021 bestod Storskogen av 94 affärsenheter med sammanlagt cirka 7 000 anställda och en årsomsättning på närmare 19 miljarder kronor.

Tidigare har Storskogen även förvärvat starka ME-företag som Trellegräv, Tjällmo grävmaskiner, och även kända entreprenörer som MJ Contractor och HEAB

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer