maskinentreprenoren logo

Ekonomi

Storskogens vd avgår efter mindre bra bokslut

Storskogen som bland annat äger entreprenörerna Trellegräv, Tjällmo Grävmskiner, HEAB och MJ Contractor meddelar att medgrundaren och vd:n Daniel Kaplan, efter att ha rådgjort med styrelsen, avgår som vd.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Affärsområdet Services, där bland annat de olika maskinentreprenörerna ingår, har inte lyckats leverera enligt Storskogens förväntningar. Byggkonjunkturen och en kall vinter med mycket tjäle, ska vara en av anledningarna enligt vad Daniel Kaplan meddelade när bokslutet förmedlades i februari. Foto: ME

- Jag är stolt över det vi åstadkommit tillsammans. De senaste åren har varit givande men samtidigt krävande med tanke på det rådande marknadsklimatet. Under ett svårt och komplext 2023 lyckades vi stänga året med ett starkt kassaflöde och en ökning av nettoomsättningen med fem procent samt med en tydlig ambition att fortsatt minska skuld, skydda marginaler och marknadsandelar samt ett ökat fokus på organiska tillväxtinitiativ. Det är bra tidpunkt att lämna över till en ny vd för att strategiskt arbeta för en ökad organisk tillväxt. Storskogen är ett enastående bolag med förutsättningar för långsiktigt värdeskapande och jag kommer fortsätta att vara en engagerad aktieägare, tillägger Daniel Kaplan.

Men affärsområdet Services, där bland annat de olika maskinentreprenörerna ingår, har inte lyckats leverera enligt Storskogens förväntningar. Byggkonjunkturen och en kall vinter med mycket tjäle, ska vara en av anledningarna enligt vad Daniel Kaplan meddelade när bokslutet förmedlades i februari.

Storskogen grundades 2012 och är en bolagsgrupp som förvärvar och driver välskötta och lönsamma små och medelstora bolag med ledande ställning på sin marknad. Storskogen är uppdelat i tre affärsområden och består av 129 affärsenheter med över 12000 anställda – i framförallt Sverige, men även i övriga Norden, Tyskland, Schweiz, Singapore samt Storbritannien.

Text: Micael Appelgren

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer