maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Storspelaren Infralogistic köper anrikt åkeri

Miljardbolaget Infralogistic fortsätter sin satsning i Göteborgsregionen och har ingått avtal om förvärv av Hisings-Backa Åkeri AB.

Foto: Daniel Roos

Lästid

0 min
Martin Lindström, ekonomidirektör på Infralogistic menar att nya förvärvet stärker bolaget i ett av Sveriges mer expansiva regioner Göteborg.
Martin Lindström, ekonomidirektör på Infralogistic menar att nya förvärvet stärker bolaget i ett av Sveriges mer expansiva regioner Göteborg.
Dela

Infralogistic (Infrastructure Logistics AB, ILAB) har på kort tid blivit en storspelare som omsätter över en miljard med en rad starka förvärv de senaste åren. Bland annat Kewab och Drottningholms Entreprenad. Nya planerade förvärvet Hisings-Backa Åkeri AB har verksamhet inom maskin-, transport- och logistiktjänster relaterat till bygg- och anläggningsbranschen. Omsättningen 2021 var 40 miljoner kronor och med förvärvet följer 25 medarbetare.

Hisings-Backa Åkeri AB har verkat i branschen sedan 1971. Kärnverksamheten består av att vara en leverantör av bygg- och anläggnings tjänster med så kallade miljösmarta transporter.

- Vi fortsätter att komplettera Infralogistics marknadsnärvaro i en av Sveriges mest expansiva regioner genom att förvärva Hisings-Backa Åkeri AB. Genom förvärvet säkerställer vi resurser för att kunna utveckla och tillgodose våra kunders växande behov. I Hisings-Backa Åkeri AB finns en långvarig kompetens och stor erfarenhet som tillsammans med vår övriga verksamhet kommer att möjliggöra en stor potential för våra befintliga och nya kunder. Våra medarbetare och kunder får större möjligheter att utvecklas tillsammans. Vi hälsar alla medarbetare och kunder välkomna, säger Infralogistics Martin Lindström, ekonomidirektör på Infralogistic

Koncernen har en ambition att växa genom förvärv och organisk tillväxt i de nordiska länderna. Omsättningen 2021 var 1 089 miljoner kronor. Infralogistic grundades i Malmö 2021 genom förvärven av KEWAB Gruppen, Gudmundssons, JH Gräv, Sundstorps Schakt och flera täkter. Under 2021 genomfördes även förvärv av Tommys Kranbilar, Drottningholms Entreprenad, A Granlunds Grävmaskiner och Avfallspartner i Sverige samt organisk tillväxt av Grundläggning och Markteknik. I år förvärvades också Aspen Maskinuthyrning AB.

Infralogistics verksamhet riktar sig till en stor bredd inom bygg- och byggmarknaden anläggningsmarknaden och med tonvikt på infrastrukturprojekt inom järnväg, väg, hamnar, elnät och VA. Geografiskt är nuvarande tyngdpunkt Sverige men etablering kommer även att ske i Danmark, Norge, Finland och Tyskland där marknaden också är god.

Infralogistic består av olika ägare, men huvudägare är Peter Condrup vd på Akea och Johan Halvarsson, koncernchef Eleda Group. Akea ingår för övrigt i Eleda Group, vilket även Kewab har gjort, men som nu ligger inom Infralogistic.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer