maskinentreprenoren logo

Stort avtal för materialtransporter i Stockholm

Märsta Förenade har fått i uppdrag att sköta Jehanders materialtransporter i Stockholmsområdet. Avtalet börjar gälla vid årsskiftet och är värt 350 miljoner.

Ann-Louise Larsson
Foto: Jehanders

Lästid

0 min
Patrik Wadenhed, vd Märsta Förenade och Mats Björkryd, vd Jehander har kommit överens om ett avtal kring materialtransporter värt 350 miljoner.
Patrik Wadenhed, vd Märsta Förenade och Mats Björkryd, vd Jehander har kommit överens om ett avtal kring materialtransporter värt 350 miljoner.
Dela

Volymmässigt innebär avtalet att 20 till 40 fordon dagligen kommer att vara i drift under ledning av Märsta Förenade och omfattar såväl leveranser ut till kund som interna transporter för att förse Jehanders terminaler med material.

– Jag ser fram mot att fortsätta utveckla vårt kunderbjudande tillsammans med Märsta Förenade. Vi har en gemensam ambition att arbeta med logistikutveckling och att reducera klimatavtrycket från våra transporter. Efter två givande år tillsammans med Foria har vi ömsesidigt kommit överens om att denna lösning passar bättre för bägge parter, säger Mats Björkryd, vd för Jehander.

Märsta Förenade har under flera år haft en stadig organisk tillväxt som inneburit en omsättningsökning på mellan 5 och 10 procent årligen. Omsättningen ligger idag på drygt en miljard kronor. Märsta Förenade har cirka 60 delägare och drygt 550 fordon.

– Vi är glada för förtroendet att Jehander valt Märsta Förenade som sin nya leverantör. Vi täcker hela Stockholmsområdet och med vår effektiva trafikledning och våra cirkulära flöden kommer vi kunna optimera transporterna vilket bidrar till minskade koldioxidutsläpp, säger Patrik Wadenhed, vd Märsta Förenade.

Avtalet löper under fem år med start den 1 januari 2023.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer