maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Stort "miljöbygge" till Peab

Peab har fått uppdraget att bygga 397 lägenheter i projektet Ekebäckshöjd i Högsbohöjd. Beställare är Stena Fastigheter Göteborg AB och kontraktssumman uppgår till 565 miljoner svenska kronor.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article – Det är hedrande att få fortsätta utveckla Göteborg tillsammans med Stena Fastigheter. Vi ser fram emot samarbetet och att få vara med och bidra till fler bostäder i Högsbohöjd. Att dessutom bygga med en så tydlig hålbarhetsprofil är något vi välkomnar. Där har vi på Peab både erfarenhet och kapacitet att utföra dessa typer av projekt, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab. Foto: Peab

I Högsbohöjd strax sydväst om centrala Göteborg påbörjar Peab snart byggnationen av den tredje etappen av projektet Ekebäckshöjd för Stena Fastigheter. Totalt rör det sig om fem huskroppar med 397 lägenheter, varav 241 byggs som hyresrätter och resterande som bostadsrätter.

Projektet har en tydlig miljöprofil där betongkonstruktioner kommer att utföras i ECO-Betong och husen kommer att Svanencertifieras. Även återbrukat material kommer att användas i utvalda ytor och fasaderna kommer att bestå av återbrukat tegel.

– Det är hedrande att få fortsätta utveckla Göteborg tillsammans med Stena Fastigheter. Vi ser fram emot samarbetet och att få vara med och bidra till fler bostäder i Högsbohöjd. Att dessutom bygga med en så tydlig hålbarhetsprofil är något vi välkomnar. Där har vi på Peab både erfarenhet och kapacitet att utföra dessa typer av projekt, säger Liselott Bergkvist, regionchef på Peab.

Uppdraget för Stena Fastigheter är en totalentreprenad med byggstart 2023. Projektet väntas stå färdigt våren 2026.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer