maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Stort VA-jobb blev ännu större för NCC

NCC ska på uppdrag av MittSverige Vatten & Avfall bygga kommunalt vatten och avlopp för drygt 450 fastigheter längs Njurundakusten i Sundsvall. Detta är enn fortsättning av den stora utbyggnad som NCC redan utför på platsen.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article NCC ska bygga kommunalt vatten och avlopp för cirka 900 fastigheter längs Njurundakusten i Sundsvall. Foto: NCC

NCC ska bygga kommunalt vatten och avlopp för cirka 900 fastigheter längs Njurundakusten i Sundsvall. Njurundakusten är till största delen ett fritidsområde där fler och fler börjat bo året runt. Områdets övergång från enklare boenden till framför allt året runt-boenden ökar belastningen på miljön, varför kommunen behöver säkra miljö- och hälsoskyddskraven.

Utbyggnaden är uppdelad i tre etapper, och under 2022 inledde NCC arbetet med att förse cirka 450 fastigheter med kommunalt vatten och avlopp. NCC har nu avtalat med Mittsverige Vatten & Avfall om att inleda arbetet även med de resterande etapperna om ytterligare cirka 450 fastigheter. Uppdraget omfattar bygget av ytterligare 23 000 meter vatten- och spillvattenledningar och 24 avloppspumpstationer varav sex är överbyggda.

– Det känns jättebra att vi har NCC som entreprenör på plats för att bygga ut vatten och avlopp längs Njurundakusten. Nu går vi in i etapp B och C efter ett mycket gott samarbete med NCC under etapp A. Vi har jobbat hårt med att lösa såväl markfrågor som att hitta de bästa tekniska lösningarna. Allt för att vi ska kunna erbjuda säkra leveranser av vattentjänster samtidigt som vi bidrar till att skydda de känsliga vattenmiljöerna, säger Peter Nylén, projektchef Mittsverige Vatten & Avfall.

– Vi känner Mittsverige Vatten & Avfall väl och vi har flera framgångsrika samarbeten i ryggen. NCC har bred kompetens inom VA och lång erfarenhet av att utveckla infrastruktur för stadsområden i förändring. Vi är glada över det fortsatta förtroendet att utveckla Njurundakusten och ser fram emot att starta arbetet, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Projektet är en utförandeentreprenad i samverkan som beräknas stå klart under 2026.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer