maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Stort väggbygge till NCC i Norge

På uppdrag av norska Trafikverket - Statens vegvesen, ska NCC bygga en ny väg och en tunnel mellan Breivika och Lerstad i Ålesunds kommun. Kontraktet är värt cirka 1,5 miljarder svenska kronor.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure. Foto: NCC/Pressbild

– Detta är ett mycket viktigt projekt för både Statens vegvesen och Bypakke Ålesund. Den nya vägen kommer säkra ett effektivt och framtidsorienterat trafikflöde in mot Ålesunds centrum, säger Kjell Inge Davik, utbyggnadsdirektör Statens vegvesen.

NCC ska bygga väg E136, en 3,3 km lång väg i fyra filer som till större delen ska gå genom en tunnel, vilken också ingår i uppdraget. Vägen är den största delen i det större infrastrukturpaketet "Bypakke Ålesund", som är ett initiativ för att minska biltrafiken i Ålesund. Förutom att avlasta den befintliga vägen och göra plats för mer kollektivtrafik kommer den nya vägen även förkorta restiden och öka tillgängligheten och trafiksäkerheten.

– Det här projektet är en särskilt bra match med NCC:s kompetens inom väg- och tunnelbyggande, och tillsammans med Statens vegvesen har vi kommit fram till ett upplägg som bäddar för ett gott samarbete framöver. Vi är glada över förtroendet och ser fram emot att börja arbetet med det här viktiga projektet, säger Kenneth Nilsson, affärsområdeschef NCC Infrastructure.

Byggstart är planerad till våren 2024 och projektet beräknas vara färdigt under 2027.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer