maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Stort vindkraftsjobb till BDX

BDX har fått ett nytt stort vindkraftskontrakt i Norrbotten. Det gäller entreprenadarbete till totalt 68 nya vindkraftverk utanför Piteå. - Det här är ett strategiskt viktigt uppdrag för BDX, säger vd Fredrik Persson.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article

internt el- och fibernät samt underhållsarbeten för projektet. Vindkraftverken ingår i projektet Kallamossen, väster om Piteå som ska bestå av 68 turbiner med en installerad effekt om cirka 374 MW. Beställare är tyska Luxcara.

– Vi har långsiktigt byggt upp en kompetens inom det här området och det visar sig när ytterligare en aktör ger oss förtroendet att utföra den här typen av entreprenadarbeten i en vindkraftspark. Det visar att vår entreprenadverksamhet och våra medleverantörer har högt anseende på marknaden. Det känns även bra att vi kan bidra till en långsiktigt hållbar energiutveckling i Sverige, säger Fredrik Persson, vd BDX Företagen AB.

Avtalet sträcker sig ifrån maj 2021 till slutet av 2022, och är det fjärde större vindkraftsprojektet som BDX Företagen AB utför i området.

– Vi har satt upp en särskild organisation för det här projektet som både involverar vår entreprenadverksamhet, betong och ballast samt vår maskin- och transportverksamhet, säger Peter Lindqvist, affärschef Mark stora projekt, BDX Företagen AB.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer