maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Stort vindkraftsjobb till BDX

BDX har fått ett nytt stort vindkraftskontrakt i Norrbotten. Det gäller entreprenadarbete till totalt 68 nya vindkraftverk utanför Piteå. - Det här är ett strategiskt viktigt uppdrag för BDX, säger vd Fredrik Persson.

Ann-Louise Larsson
Foto: Patrik Öhman/BDX

Lästid

0 min
Dela

internt el- och fibernät samt underhållsarbeten för projektet. Vindkraftverken ingår i projektet Kallamossen, väster om Piteå som ska bestå av 68 turbiner med en installerad effekt om cirka 374 MW. Beställare är tyska Luxcara.

– Vi har långsiktigt byggt upp en kompetens inom det här området och det visar sig när ytterligare en aktör ger oss förtroendet att utföra den här typen av entreprenadarbeten i en vindkraftspark. Det visar att vår entreprenadverksamhet och våra medleverantörer har högt anseende på marknaden. Det känns även bra att vi kan bidra till en långsiktigt hållbar energiutveckling i Sverige, säger Fredrik Persson, vd BDX Företagen AB.

Avtalet sträcker sig ifrån maj 2021 till slutet av 2022, och är det fjärde större vindkraftsprojektet som BDX Företagen AB utför i området.

– Vi har satt upp en särskild organisation för det här projektet som både involverar vår entreprenadverksamhet, betong och ballast samt vår maskin- och transportverksamhet, säger Peter Lindqvist, affärschef Mark stora projekt, BDX Företagen AB.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer