maskinentreprenoren logo
Branschnytt

Svårt schaktjobb till NCC

I Hammarby Sjöstad bygger NCC en ny modern ställverksbyggnad som innehåller ett 220 kV gasisolerat ställverk. I och med ombyggnationen av stationen får Stockholms elnät högre effekt, en förutsättning för stadens fortsatta elektrifiering och expansion.

Foto: NCC

Lästid

0 min
Snart ska marken spontas och pålas för att stabiliseras inför schaktningen för en ny källarvåning. Byggnadens stomme ska resas sommaren 2023.
Snart ska marken spontas och pålas för att stabiliseras inför schaktningen för en ny källarvåning. Byggnadens stomme ska resas sommaren 2023.
Dela

Tidigare har NCC, Hitatchi Energy och Ellevio i samverkan tagit fram design, planering och budget för den nya anläggningen. I etappen som nu inleds görs bygghandlingsprojektering och utförandet av själva stationen. NCC har nu påbörjat uppförandet av det nya ställverket genom att byta ut och flytta ett antal högspänningskablar. I nästa steg ska marken spontas och pålas för att stabiliseras inför schaktningen för en ny källarvåning. Byggnadens stomme ska resas sommaren 2023.

– Projektet är mycket tekniskt utmanande med bland annat avancerad grundläggning i ett befintligt elstationsområde som dessutom är i drift samtidigt som vi bygger. Genom ett nära och tryggt samarbete med vår tekniska partner Hitatchi Energy och Ellevio säkerställer vi utbyggnaden av Stockholms elförsörjning, säger Matti Virkki, affärschef NCC Building Sverige.

Fortsätt läsa

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer