maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Sveab Anläggning river anrika Danviksbron

Ett av Stockholms landmärken, Danviksbron, ska totalrenoveras. Bron har nått sin tekniska livslängd och reparationernas tid är förbi. För att rädda läget måste delar rivas innan det är dags för återuppbyggnad. Sveab Anläggning har fått rivningsjobbet.

writer image
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Entreprenaden omfattar rivning av Danviksbron från vattnet med lodbrok, rivning av maskinhuset, motvikter samt betonguppfart till bron. Foto: Richard Kail/Sveab/Pressbild

Entreprenaden omfattar rivning av Danviksbron från vattnet med lodbrok, rivning av maskinhuset, motvikter samt betonguppfart till bron. Entreprenaden inkluderar också ett förberedande arbete för kommande entreprenad som ska bygga den nya bron.

Rivningen av bron påbörjas hösten 2023 och beräknas ta 9 månader. Uppbyggnaden av bron planeras att börja våren 2024 och stå klar hösten 2026.

Danviksbron, som byggdes 1917-1922 anses dock ha kulturhistoriska värden då konstruktionen är designad av Joseph Baermann Strauss som designade Golden Gate-bron i Kalifornien. Återuppbyggnaden kräver därför att bron behåller sitt utseende.

Text: Micael Appelgren

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer