maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Svensk maskinförare bäst i Europa

Efter Caterpillars europafinal för maskinförare i Malaga i veckan är det klart att det är svensken Pontus Eriksson som tog hem spelet. Finalen var enligt rapporter dock en gastkramande process mot seger.

placeholder
Micael Appelgren

Lästid:  0 min

article
article Pontus Eriksson, bästa Cat-maskinföraren i Europa efter finalseger 6 oktober 2022. Nu väntar världsmästerskapet i Las Vegas på Conexpo i mars 2023 Foto: Zeppelin

Zeppelin Sverige hade uttagningstävlingar på Svenska Maskinmässan 2-4 juni. Efter flera dagars tävlingar var det en förare som stack ut. Pontus Eriksson. Och Zeppelin hade is i magen och valde helt enkelt att bara skicka vinnaren Eriksson till europafinalen i Malaga som avslutades 6 oktober. De tävlande är i skrivande stund på väg hem till sina hemländer från Spanien. Nästa vecka kommer Zeppelin och Caterpillar att officiellt meddela hur tävlingarna gick.

Det som är extra intressant är att Pontus Eriksson nu för tiden har slutat att köra anläggningsmaskin i det dagliga jobbet, och har i stället gått över mer till att köra lastbil i företaget Folins Entreprenad.

- Det är mycket teknologi i tävlingarna nu för tiden, det var det inte förr. Att hantera GPS och vågsystem och liknande. Pontus Eriksson låg på tredje plats efter första dagen, och andra dagen när det skulle avgöras visste ingen hur det hade gått, för resultatet rapporterades inte förrän i slutet när alla tider och straffpoäng var räknade, säger Eva Holm som är marknadsdirektör på Zeppelin.

Det som händer nu är att Pontus Eriksson får åka till Conexpo i Las Vegas 14-18 mars 2023 och försvara både den svenska och Europeiska flaggan mot resten av världen.

- Men det blir två till från Europa. Både tvåan och trean åker. Men Pontus Eriksson blev nummer ett. Det är faktiskt jättekul, säger Eva Holm.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer