maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Svensk standard fick pris i Paris

Den svenska organisation Open-S Alliance, som verkar för en global industristandard för automatiska snabbfästen för grävmaskiner, fick igår på Intermat-mässan i Paris ta emot innovationspriset INTERMAT Innovation Award.

writer image
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Vinnaren av Intermat Innovation Award 2024 är Open S Alliance, en oberoende organisation för en branschstandard för snabbfästen grundad av Steelwrist och Rototilt. Foto: Open S

Open-S är en standard för det hydrauliska gränssnittet mellan maskinfäste, tiltrotator och redskap, och bygger på den etablerade symmetriska standarden (S-standarden) för snabbfästen för grävmaskiner. Organisationen är grundad av Steelwrist och Rototilt och har idag med sig flera maskin- och redskapstillverkare, senast i raden att ansluta var Wacker Neuson.

– Vi är mycket glada över att ta emot INTERMAT Innovation Award för Open-S-standarden, där fokus har varit att skapa någonting som är bra för maskinoperatörer och ägare. Tänk när operatörer fritt byter mellan både mekaniska och hydrauliska redskap mellan grävmaskiner i samma storleksklass, hur mycket effektivitet skapar inte det? Tänk bara på all tid som går åt i onödan när tekniker, serviceingenjörer och operatörer byter redskap manuellt eller byter  adapterplattor för att vara säker på att ett redskap passar ett visst maskinfäste. Vid en första anblick kan det verka vara en god idé för tillverkaren att låsa kunderna vid en leverantörsspecifik lösning, men jag tycker att historien har visat att det vanligtvis inte är en särskilt bra idé, säger Stefan Stockhaus, styrelseordförande i Open-S Alliance.

Text: Ann-Louise Larsson

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer