maskinentreprenoren logo

Branschnytt

Svenska lanseringar på tysk mark

På måndagsmorgonen slogs portarna upp till världens största maskinmässa, Bauma, i München och bland de 3 000 utställarna finns förstås ett antal svenska utställare som har nyheter att bjuda på till den maskinintresserade publiken. Vi har hälsat på hos Rototilt och Exero.

placeholder
Ann-Louise Larsson

Lästid:  0 min

article
article Exero lanserar en maskinburen stenspräckare, primärt för användning där det av olika anledningar inte är möjligt att spränga. Foto: Ann-Louise Larsson

Exero från Örnsköldsvik har med sig en rykande färsk nyhet till Bauma.

– Den är så ny att färgen i princip torkade på vägen ner, säger Henrik Munther.

Det är en stenspräckare tillverkad och utvecklad i Örnsköldsvik, för grävmaskiner mellan 14-25 ton som används där man behöver losshålla berg på ett skonsamt sätt utan sprängning. Vattenledningschakter, nära tunnelbanor och i känsliga miljöer i stadsmiljö exempelvis.

– Vi tänker oss först och främst att sprängarfirmor köper en sådan här som komplement, men även entreprenörer som vill bli mer självgående, säger Lars Hellgren.

Text:

Rototilt har flera lanseringar med sig och den stora nyheten är att man nu tar ett helhetsgrepp om slutkunden med tiltrotator med förbättrad hydraulik, elektronik i kombination med egenutvecklade spakar och nytt styrsystem.

Körspakarna är utvecklade med tanke på både funktionalitet och ergonomi. En funktion som produktchef Caroline Jonsson är stolt över att visa upp är ett reglage för att snabbt kunna ändra eller ställa in vinkeln på spaken. Det är också möjligt för användaren att välja vilket uppsättning av knappar och rullar som önskas.

– Vi vill att man ska känna igen sig men samtidigt ge en modern och framtidssäkrad produkt förberedd för att kunna få fler funktioner i framtiden, säger Caroline Jonsson.

Med de nya RC-tiltrotatorerna, körspakarna och det nya styrsystemet lanserar Rototilt även en appen, som möjliggör fjärrsupport. Det innebär att serviceteknikern inte behöver åka ut till kunden för att felsöka eller uppdatera.

– Nu öppnar vi orderböckerna för alla nyheterna, det känns jättebra att kunna ta ett helhetgrepp. Jag är övertygad om att vi kommer göra skillnad för slutkunden, säger Caroline Jonsson.

Text:

Andra läser

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller vi dig uppdaterad om det senaste inom...

Tillgång till unika erbjudanden

Tillgång till exklusivt innehåll

Påminnelser om viktig information

Maskinentreprenoren logo
me logga

Maskinentreprenören utkommer med 10 nummer per år och utges av bransch- och arbetsgivarorganisationen för Maskinentreprenörerna.

INNEHÅLL
TIDNINGEN
FAKTURA

Hemsidan använder cookies. Läs mer